Care sunt principalele proprietati ale sistemelor de jaluzele exterioare din Cluj?

Jaluzelele au reprezentat niste obiecte foarte utile, inca din cele mai vechi timpuri, cand se foloseau indeosebi pentru interioarele locuintelor.

Treptat, acest concept a devenit din ce in ce mai utilizat, ba mai mult, s-a bucurat de o ampla dezvoltare.

In momentul actual, la mare cautare sunt jaluzelele exterioare, amplasate in afara locuintei, deoarece reprezinta niste sisteme cat se poate de utile, cu rol de protectie, dar si de izolare a oricarui tip de imobil.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca jaluzelele exterioare Cluj se pot monta in urmatoarele locatii: in cladirile de birouri, spatii comerciale, blocuri, vile, case, etc.

Cum alegem cele mai potrivite jaluzele exterioare?

In primul rand, ori de cate ori urmeaza sa facem o achizitie pentru casa noastra, ar trebui sa ne gandim atat la conditiile climatice din zona, dar si la stilul intregii proprietati.

Jaluzelele nu sunt realizate doar pentru a opri patrunderea razelor intr-un spatiu, ci ele au si rolul de antiefractie, deci ne protejeaza cat se poate de bine, deci nu vom deveni tintele raufacatorilor.

Un criteriu de selectie foarte important este materialul din care sunt fabricate jaluzelele exterioare Cluj.  Se recomanda materii prime cat mai rezistente, tocmai pentru ca aceste produse vor fi montate la exterior.

Zapada, grindina sau alti factori de mediu pot sa deterioreze jaluzelele din lemn, spre exemplu.

Desi lemnul da un aer rustic si elegant, cand vine vorba de aceste produse, cel mai bine ar fi sa alegem PVC-ul sau otelul galvanizat.

Aceste doua materii prime nu doar ca sunt foarte rezistente in timp, dar au si un rol de antiefractie, impedicand actele de vandalism.

Ca si in cazul oricarui alt tip de produs si cand vine vorba de jaluzele, este importanta si latura estetica a acestora.

Totusi, cum exista o varietate de modele, avem de unde sa alegem ceea ce ne este pe plac, pentru a se potrivi si cu fatada casei noastre.

Spre exemplu, putem sa alegem dintre jaluzele exterioare verticale sau orizontale, in nuantele dorite.

Chiar si arhitectii recomanda jaluzelele in tonuri cat mai deschise, pentru a nu atrage razele solare, dar si datorita faptului ca albul se potriveste in orice context.

Rolul termic al jaluzelelor exterioare

Conform statisticilor, procentul cel mai mare de caldura ce se pierde, se pierde in zona ferestrelor. Tocmai din acest motiv, amplasarea unor jaluzele exterioare poate contribui semnificativ la izolarea termica a casei noastre.

Treptat, vom observa cum facturile lunare la energie se diminueaza, deci vom putea chiar sa facem si cateva economii.

Pe timpul iernii, jaluzelele impedica aerul rece din exterior sa patrunda in locuinta noastra, iar vara, vom avea parte de confortul termic mult visat, deoarece razele nu vor mai avea acces si aerul se va mentine racoros. Practic, nu va mai trebui sa punem in functiune aparatul de aer conditionat atat de des, pentru ca vom fi feriti de arsita, de-a lungul intregii zile.

Avand in vedere toate aceste aspecte, putem observa cu usurinta proprietatile jaluzelelor exterioare si utilitatea acestora, cand vine vorba de orice tip de cladire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *